Харківська державна наукова бібліотека ім. В.Г.Короленка Бібліотекарям
Меню Закрити

Новини проекту

03/02/2016

Бібліотечна енциклопедія Харківщини: Методика підготовки

Бібліотечна енциклопедія Харківщини: Методика підготовки

3 лютого 2016 р. на базі Центру науково-гуманітарної інформації Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» заступник директора з наукової роботи ХДНБ ім. В. Г. Короленка, кандидат наук із соціальних комунікацій Л. В. Глазунова та головний бібліотекар відділу науково-методичної роботи В. В. Сафонова провели тренінг з методики написання статей для регіонального науково-довідкового цифрового ресурсу «Бібліотечна енциклопедія Харківщини». Заняття проводилося для учасників методичного об’єднання бібліотек вищих навчальних закладів недержавної форми власності та викладачів університету.

Були представлені типові схеми статей, що будуть включені до енциклопедії (про бібліотеку, про персону, фахові видання, про проект, професійні об’єднання та асоціації та ін.) та надані рекомендації зі стилю написання, особливостей відображення окремих елементів статей, зразки енциклопедичних статей. Тренери відповіли на запитання учасників заходу. Л. В. Глазунова, як керівник проекту, проінформувала аудиторію про стан його реалізації (в тому числі про надані до редакції статті) та сповістила про терміни і порядок подання пропозицій з подальшої розробки словника і статей до «Бібліотечної енциклопедії Харківщини». Учасники тренінгу запропонували розширити засоби популяризації ресурсу за межами регіону (йшлося про паралельне відображення матеріалів енциклопедії іноземними мовами, зокрема англійською).

Результатом проведеного професійного заходу стало приєднання бібліотек вишів недержавної форми власності до регіонального проекту «Бібліотечна енциклопедія Харківщини».

« Новини проекту