Харківська державна наукова бібліотека ім. В.Г.Короленка Бібліотекарям
Меню Закрити

Новини проекту

25/11/2015

Практикум з написання енциклопедичних статей у ЦНБ

Практикум з написання енциклопедичних статей у ЦНБ

25 листопада 2015 року в Центральній науковій бібліотеці Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна заступник директора з наукової роботи ХДНБ ім. В. Г. Короленка, канд. наук із соц. комунікацій Л. В. Глазунова та головний бібліотекар відділу науково-методичної роботи В. В. Сафонова провели практичне заняття з методики написання статей для регіонального науково-довідкового цифрового ресурсу «Бібліотечна енциклопедія Харківщини». Заняття проводилося в межах роботи методичного об’єднання бібліотек ВНЗ Харкова.

Були представлені типові схеми статей, що будуть включені до енциклопедії (про бібліотеку, про персону, фахові видання, про проект, професійні об’єднання та асоціації та ін.), та надані рекомендації зі стилю написання, особливостей відображення окремих елементів статей, зразки енциклопедичних статей. Тренери відповіли на запитання учасників заходу. Л. В. Глазунова як керівник проекту проінформувала аудиторію про стан його реалізації (рішення робочих груп та нарад, які відбулися останнім часом) та сповістила про терміни і порядок подання пропозицій з подальшої розробки словника та статей до «Бібліотечної енциклопедії Харківщини».

Розглядалися питання подальшої роботи авторських колективів бібліотек-партнерів та оперативні завдання координаційних центрів проекту, в тому числі збір матеріалу та його редагування.

« Новини проекту